reagálok.

A minap a Facebookot böngészve megütötte a szemem egy képsor. Pucér hasú nők, a hasukra piros filccel a következő szöveg volt pingálva: "Kormányváltásig nem szülök!"
Az első gondolatom ez volt: ez most komoly??? A nők az aktuálpolitikai helyzettől teszik függővé a családalapítást?

Én tudom, hogy manapság Magyarországon nem könnyű megélni. A termékek, szolgáltatások pofátlan mértékben megemelkedtek, a fizetések viszont elfelejtettek utánuk kúszni. De akárhogyan is, az élet legnagyobb ajándékát, a családot komolyan beáldozzuk azért, mert most menő mindent a politikai helyzetre fogni? Az a menő, hogy mindenkire fújolunk, mert akkor aztán mi vagyunk a valakik!

Elgondolkoztam, hogy hogyan állnak hozzá napjainkban a férfiak, nők a szüléshez, gyerekvállaláshoz és bizony arra jutottam, hogy sok előítélettel találkozik egy anyuka a mai világban. Próbáljunk csak azonosulni különböző élethelyzetekkel ebben a tekintetben. Ha egy anyuka fiatalon szül, mit mondanak? Jajj szegény fruska, jól felcsinálták, elvették a fiatalkorát, biztosan ügyetlenül védekeztek! Ha egy anyuka későn szül, mit mondanak? Mégis mit csinált eddig ez a nő? Nem volt rá ideje? Milyen felelőtlen, majd szül egy beteg gyereket így 40 felé! Ha nem szül, mit mondanak? Fúú micsoda karrierista dög!
Nyilván vannak esetek, amikor ezek a nem éppen kedves gondolatok, megjegyzések betalálnak, viszont sokszor nem ismerjük az indokot. Itt persze azok mellett állok, akik például biológiai akadályból kifolyólag szültek ekkor vagy akkor, vagy éppen nem szültek. Előfordulhat, hogy valakinek egyáltalán nem lehet gyereke, vagy hiába próbálkoztak évekig, nem jött össze, talán csak mesterséges úton, vagy a szegény fiatal fruska - saját magamat is fel tudom hozni példának - aki ilyen fiatalon szült, pedig már nem ez az általános felfogás a fiatalok között, mert először építsük fel azt a fránya karriert...na engem ez pont nem érdekelt, a kislányom pedig abszolút tervezett és szándékos volt és nem csinálnám másként ha újrakezdhetném. A család öröme semmivel sem pótolható, esténként nem bújhatsz hozzá a karrieredhez meg a a köteg húszezresedhez.

Na már most aki a politikai helyzetre fogván önként kivonja magát a családalapítás alól, úgy érzem, inkább csak ürügyet keres, hogy ne kelljen szülnie, mert az mennyi felelősség. Az ilyen inkább ne szüljön. Mert nem a kormánynak szül, hanem magának. Nem az állambácsik jönnek pelenkát cserélni, meg megetetni éjjel a gyereket. És nem hiszem, hogy az ilyenek anyagilag annyira sz*r helyzetben vannak....ha okostelefon meg internet előfizetés van, annyira nem hinném, hogy nyomorognak....albérletben is fel lehet nevelni egy gyereket (jé mi is abban lakunk), pláné, hogy mennyi támogatást lehet igényelni most utána. Aki ürügyet keres arra, hogy ne kelljen szülnie, inkább maradjon egyedül, mindenki jobban jár!